Apeldoorn, veelzijdige woonstad met Koninklijke allure


Met Paleis het Loo en de Apenheul heeft Apeldoorn attracties van (inter)nationale naam en faam. Paleis het Loo, de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie, is tegenwoordig een druk bezocht museum. De Apenheul is het enige dierenpark ter wereld waar bezoekers rond kunnen wandelen tussen dertig soorten apen. In park Berg en Bos en de Kroondomeinen van Paleis het Loo kan een heerlijke wandeling gemaakt worden. Andere trekpleisters zijn het het multifunctionele CODA (museum, stadsarchief en bibliotheek)en het Huis voor Schoone Kunsten. Voor de (klein)kinderen is er pretpark Koningin Juliana Toren en het Klimbos. Het Apeldoorns kanaal vormt jaarlijks het decor voor de aankomst van Sinterklaas, de Drakenbootrace en het Kanaalconcert.
In de sfeervolle binnenstad is volop gelegenheid om gezellig te winkelen. Het overdekte winkelcentrum De Oranjerie en de straten in de omgeving bieden een up to date aanbod aan winkels en boetieks, waaronder Van Hell Juweliers, Witteveen Men Shop, Claudia Sträter, Tommy Hilfiger, Blabla en een warenhuis zoals Hema. Regelmatig is er markt op het Marktplein voor het Stadhuis, op loopafstand van New York Apartments. Ook de dagelijkse boodschappen zijn snel in huis gehaald, want in het centrum en aan het Apeldoorn Kanaal bevinden zich een supermarkt van Albert Heijn, Dirk van den Broek en Lidl. 
Rondom het Raadhuisplein en het Caterplein bevinden zich tal van uitgaansgelegenheden. Net buiten het centrum vindt u gelegenheden zoals restaurant Sizzles aan de Koninginnelaan, de Brugwachter aan het Apeldoorns Kanaal, de Bon Vivant aan de Loolaan en Heerlijckheyt het Loo nabij Paleis het Loo. Voor theatervoorstellingen, concerten, musicals en opera’s kunt u terecht in Schouwburg Orpheus, een van de modernste en grootste theatercomplexen van Nederland.

 

Klik hier voor meer informatie